Bejbi salata sa kruškama i plavim sirom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18762
11/05/2018
"Salata koju ne treba posebno predstavljati, već joj je potrebna samo flaša raskošnog belog vina "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Nasecite središnji deo salate i kruške na dugačke režnjeve i preko njih iscedite polovinu limete.

2. Na umerenoj vatri za kratko zapecite semenke bundeve i suvo grožđe i ostavite ih da se ohlade.

3. Promešajte sirup od jagode sa preostalim sokom od limete i po želji stavite 2 prstohvata šećera kao kontrast.

4. U 2 tanjira poređajte salatu i kruške i prelijte ih maslinovim uljem. Odozgo izmrvite plavi sir i rasporedite semenke bundeve i suvo grožđe.

5. Poprskajte balzamiko sirćetom, sirupom od jagode i sokom od limete.

6. Poslužite kao posebne porcije za predjelo ili kao salatu uz čašu lepog belog vina.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar