Čokoladna torta sa filadelfija sirom

14/05/2018
"Da li i vi sanjate da vas neko iznenadi sa parčetom čokoladne torte sa filadelfija sirom "
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano254
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks u blederu. Rastopite maslac i pomešajte ga sa keksom. Dobićete vlažne mrvice.

Prebacite ih u kalup sa ivicama koje se otvaraju, prečnika 24-26 cm. Oblikujte koru od njih, pritiskajte dnom čaše ili kašikom. Stavite u frižider na 30 minuta.

Za to vreme napravite krem. Stavite čokoladu i 100 ml od tečne pavlake u mikrotalasnu na 30 sekudni. Izvadite i promešajte.

Uradite tako još 2-3 puta dok se čokolada potpuno ne rastopi. Ostavite da se potpuno ohladi.

U posudi pomešajte filadelfija sir sa šećerom u prahu dok ne dobijete gladak krem.

Potopite želatin u 50 ml hladne vode na 10 minuta. Kad nabuberi stavite ga u posudu na pari da se rastopi. Dodajte ga u smesu sa čokoladom.

Umutite preostalih 200 ml tečne pavlake mikserom. Pomešajte je sa filadelfija sirom. Na kraju pomešajte sa čokoladnom smesom, mešajte pažljmivo spatulom.

Gotov fil sipajte preko kore i vratite u frižider na još 2-3 sata. Kad se fil stegne ukrasite ga sa malo kakaa i orašastim plodovima.

Ja sam koristila gotov šablon za kakao, ali ga možete samo posuti.

Vaša torta je spremna za konzumiranje.

Bon apeti!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar