Način pripreme
Rerna - 175 stepeni sa ventilatorom, 180 stepeni bez ventilatora.
Duboki kalup za kuglof dobro nazan i posut brašnom.
Mikserom na niskoj brzini umutimo sir filadelfiju sa brašnom, jajima dok ne dobijemo krem. Dodajemo šećer i vanilu. Mešamo i ostavljamo sa strane.
Testo
U posudi pomešamo kakao, isečenu čokoladu, kafu i prelivamo toplom vodom. Nakon što se čokolada rastopi potpuno mešamo dok ne postane homogena. Ostavljamo da se ohladi na sobnoj temperaturi i dodajemo pavlaku.
Mešamo dok ne dobijemo glatku smesu.
U posudi miksera umutimo maslac, šećer i vanilu dok ne dobijem mekanu smesu. Dodajemo jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje na srednjoj brzini miksera.
Prosevamo brašno, prašak za pecivo i malo sode bikarbone i dodajemo u porcijama, smenjujemo sa čokoladnom smesom. Završavamo brašnom.
U kalup, namazan i posut brašnom sipamo polovinu dobijenog testa. Preko stavljamo kašikom nadev od filadelfija sira tako da je samo u sredini kalupa, da ne dodiruje ivice.
Pažljivo uz pomoć kašike rasporedidte preostalo testo preko nadeva, prvo popunite mesto oko spoljašnjih ivica posude, a nakon toga i ostali deo.
Pecite na 175 stepeni sa ventilatorom oko 50-60 minuta.
Ostavite u kalupu da se ohladi 20-25 minuta i okrenite na rešetku. Ostavite da se potpuno ohladi.
Ganaš
Ugrejte pavlaku sa maslcem, ne treba da provri, skinite sa vatre. Dodajte čokoladu, izlomljenu na komade. Ostavite dok se ne rastopi, a nakon toga mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi - ganaš treba da se zgusne.
Stavite u špric sa okruglim nastavom i stavite dekoraciju po ivicama torte. Ostavite da se stegne nekoliko sati (ukoliko nemate špric, možete sipati čokoladu preko torte).
Čokoladnu tortu isecite na široke komade.