Način pripreme
U posudu stavite sitni sir, šećer, suvi puding, koru limuna i limunov sok i jaja.
Veoma dobro mešajte, po mogućnosti mikserom, dok se ne dobije glatka smesa.
Rerna se zagreva na 200°C, a njen veliki pleh se pokrije papirom za pečenje.
Lisnato testo se raširi u jedan list i gusto se premazuje smesom. Pokriva se drugim listom i oštrim nožem se seče na trake /širine 2 cm/.
Svaka traka se uvija i stavlja u tepsiju. Tako se prave i ostali štapići od lisnatog testa. U određenom momentu nadev može da izađe, ali to nije strašno.
Premazuju se žumancem umućenim sa kašikom vode i jednostavne grisine se stavljaju da se peku u potpunosti zagrejanoj rerni otprilike 13-15 minuta ili dok vidljivo ne budu gotove i dok ne dobiju prijatnu boju.
Kod lisnatog testo bi bilo bolje da je prepečeno, nego da ostane sirovo iznutra.
Hladi se na metalnoj rešetci. Ohlađeni deserti se posipaju šećerom u prahu.
Od ovih proizvoda sam napravila 24 komada štapića od lisnatog testa sa sitnim sirom.