Način pripreme
Oljuštite krompir i isecite ga na male kocke.
Očistite luk i takođe ga isecite na veće parčiće.
Zagrejte tiganj sa uljem i ispržite krompir i luk dok ne bude gotov, ali ne treba da bude hrskav, već samo mekan. Ringla treba da je na srednjoj temperaturi. Izvadite i iscedite od suvišnog ulja.
U posudi umutite jaja, Dodajte pavlaju, so, biber i krompir. Promešajte dobro.
Kalup za pitu namažite lagano maslacem. Stavite lisnato testo pritiskajuću dobro, kako zidove tako i dno. Isecite parčiće testa koji su izašli iz kalupa.
Izbušite viljuškom i sipajte smesu. Odsecite lente isečenog testa, Namažite žumancem i pecite slanu pitu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Kalup u koma sam pekla krompir pitu je 16 cm.
Pita od lisnatog testa sa krompirom i sirom je gotova.