Italijansko predjelo sa pršutom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
24/05/2018
"Rekli smo predjelo, vratite nazad četvrtu porciju "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano464
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - oko 270 g (1 list)
  • rikota - 300 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • parmezan - 50 g
  • sirova pršuta - 100 g
  • tikvice - 2 komada
  • so
  • biber
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Posuda za pečenje - prečnik 22 cm

Tikvice se iseku na tanke i široke lente. Može da se koristi ljuštilica za povrće.

U posudi se pomešaju rikota, pavlaka, parmezan, dodaje se so i biber, promeša se.

Kalup za pečenje se pokriva papirom.

Odvija se testo i oblikuje po dnu posude za pečenje, a pravi se i ivica.

Na dno se sipa smesa sa rikotom. U krug se poređaju tikvice, sledi krug pršute i tako dok se ne stigne do centra, a tamo se stavlja jedna ružica pršute.

Krajevi testa se savijaju na unutra, oblikuje se prstima kao prsten i posipa se susamom.

Peče se na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Servira se blago ohlađeno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar