Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kiseo kupus sa prženim mesom

Kiseo kupus sa prženim mesom

Dani RusenovaDani Rusenova
Šegrt
251076
Kiseo kupus sa prženim mesom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Piše kiseo kupus sa prženim mesom, ali se čita - gozba jedinstvenog ukusa, koja nam nikad neće dosaditi da je jedemo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 - 500 g
  • kiseli kupus - 1 glavica ili 2 tegle, ako je konzervisan
  • so - veoma malo
  • aleva paprika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus isecite i kuvajte oko 20-30 minuta.

Dok kupus vri, meso isecite na male komade. Pržite u tiganju sa više masti, zato što kupus dosta upije.

Kad obe stvari budu gotove, kupus prebacite u pleh (prethodno ga ocedite), dodajte i meso, dodajte prstohvat soli, biber i sasvim malo vode (može i ona u kojoj je kupus kuvan).

Pecite u ugrejanoj rerni dok jelo ne ostane na masti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: