Način pripreme
Šećer se stavlja u mali tiganj i ravnomerno se raspoređuje po dnu. Kada šećer počne da se topi, ringla se smanjuje na umerenu temperaturu.
Kada se šećer karamelizuje, ringla se smanjuje na najslabiji stepen i ostavlja se da se cela karamelizuje. Dodaje se maslac i karamel se izmeša.
Kada se istopi, sipa se tečna pavlaka. Ponovo se izmepa. Meša se dok se ne dobije homogena smesa i nakon minutu se skida sa ringle. Karamel je gotov.
U tepsiju se stavlja integralna tortilja i premazuje se delom karamela tanko po celoj površini. Zatim se posipa cimetom.
Breskve se ogule i naseckaju na komadiće, ređaju se na tortilju. Odozgo se stavlja ostali deo karamela tako što po želji može da se odvoji malo za ukras prilikom serviranja.
Pecite na 180 stepeni otprilike 10-15 minuta dok se ne dobije prijatna boja breskvi.
Nakon toga se vadi i još topla se seče na dve porcije.
Ova integralna tortilja sa breskvama se servira sa kuglom sladoleda od vanile.
U sezoni breskvi obavezno probaj i naše druge deserte sa breskva aili ove kolačiće sa breskvama.