Torta Berta

30/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4496
"Sjajna torta, spremljena za čas - ko može da odoli ovom predlogu "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano396
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 6 kašika
  • brašno - 7 kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • Za krem
  • kiselo mleko - 1 posudica, punomasno
  • šećer - 4 kašike
  • vanila - 2 komada
  • marmelada od šipka - 1/2 teglice
  • orasi - 1 šolja mleveni (može i drugo koštunjavo voće)
* merne jedinice

Način pripreme

Pravimo testo kao za patišpanj i pečemo dok čačkalica ne bude suva. Ostavljamo ga da se ohladi. Umutimo kiselo mleko sa šećerom i vanilom.

Prelivamo koru umućenim kiselim mlekom i ostavljamo da ga upije (možda jedan sat).

Preko mleka nanosimo marmeladu od šipka, pazeći da ga ne pomešamo s mlekom. Treba da je odvojen sloj šipka. Odozgo posipamo samlevenim koštunjavim voćem.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar