Kuvano sočivo sa mladim lukom i belim lukom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
31/05/2018
"Najobičnije sočivo na svetu, a mi ga toliko volimo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano166
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja
  • mladi luk - 3 struka
  • beli luk - 3 struka, mladi
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • nana - 2 - 3 struka, sveža
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • ulje - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo očistite i operite. Stavite ga da se skuva, pa sipajte 2 l vode.

Kada se kuva 15 minuta, dodajte očišćeni i iseckan mladi beli luk, mladi crni luk i svežu nanu. Sipajte 1/2 kašičice ulja i kuvajte dok ne omekša malo.

Dodajte jednu šoljicu paradajza iz konzerve, so po želji i jednu kašiku aleve paprike i kuvajte dok ne bude gotovo. Ako je potrebno, sipajte još vode, a može i da ostavite tako, da bude gušće.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar