Način pripreme
1. Kuvajte meso oko 2 sata na tihoj/umerenoj vatri. Tako će biti veoma krto i mekano. Bujon od kuvanja obavezno sačuvajte za drugo jelo, zato što je veoma kvalitetan i ukusan.
2. Dobro kuvane obraze ostavite da se ohlade i od njih odvojite višak masti i žilice, namereno to nismo uradili dok su sirovi, zato što je ta mast lepa za bujon, a drugi razlog je što se lakše skidaju kad je meso kuvano.
3. Čisto meso prosto trljajte prstima i ono se raspada, bude kao iseckano, i baš takva vsta je potrebna za ovaj recept.
4. U njega razbijte jaja, stavite prezle i začine, unutra izrendajte kačkavalj, pršutu - na stne kockice, i peršun - iseckan.
5. Sve promešajte i ako vam se čini da je smesa retka, dodajte još prezle da se spoji.
Rasporedite preko aluminijumske folije i odozgo poređajte mocarelu, isečenu na tanke kriške - ne koristite mladu, nego zrelu.
6. Uvijte u rolat podižući foliju, zatvorite sa svih strana. Pošto je količina kačkavalja prilično velika, prilikom pečenja može da procuri i da se zalepi tu i tamo za foliju, po želji možete da pospete ceo rolat prezlama pre zatvaranja folije (kada ga oblikujete u foliji otvorite je, pospete prezlama i ponovo uvijate).
7. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 10-15 minuta, nakon toga ponovo uvijte i pospite preostalim kačkavaljem (ako se na nekim mestima kačkavalj zalepio, odlepite ga uz pomoć vlažnog noža. Stavite na kratko dok se ne ralzije, ili sačekajte više ako želite hrskavu koricu i boju.
8. Kad izvadite iz rerne, sačekajte 10-15 minuta, pre nego što servirate, da se slegne i da se malo stegne.
Servirajte sa zelenom salatom ili krompirom.
Napomena:
Ja ne dodajemo so u recept zato što u njemu ima pršuta, koja prilikom termičke obrade postaje slanija i nije potrebno dodatno da solim.
Prijatno!