Božićni keksići sa pomorandžom Ohaldrinas

02/06/2018
"Evo ih omiljeni keksići španskog Deda Mraza - božićni kekići sa pomorandžom - Ohaldrinas "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • maslac - 165 g
  • šećer - 80 g
  • belo vino - 50 ml, hladno
  • pomorandže - 2 komada
  • slatko od pomorandže - 1 supena kašika (po želji)
  • šećer u prahu - da se uvaljaju
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izrendajte žuti deo pomorandže na fino rende i istiskajte 50 ml od soka.

2. Prosejte brašno u posudu i unutra isecite tanke komadiće maslaca, koje treba da bude hladno. Počnite da gnječite prtima dok ne dobijete fine mrvice. Probajte da to radite brzo, da maslac ne bi omekšao od topline vaših ruku. Postoji i specijalni metalni uređaj za to, zato ako imate, koristite ga.

3. Dodajte šećer, vino, sok od pomorandže i kore, i zamesite testo. Oblkujte loptu i stavite u frižider na 1-2 sata.

4. Na brašnom posutoj radnoj površini, između dva lista papira za pečenje, razvucite testo na koru, debljine 1 cm. Isecite oblike u duhu Božića i poređajte ih u širok pleh.

5. Pecite 20-25 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni - gornji i donji grejač.

6. Osavite gotove kesiće da se ohlade i uvaljajte ih obilno u šećer u prahu. Ukrasite šećernim figuricama ili kako vam se dopada.

Izuzetno aromatični keksići, u koje ćete se zaljubiti.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti