Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Tortelini»Tortelini u rerni

Tortelini u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Tortelini u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Dijetu uvek možete da počnete i drugi dan, ali ovi tortelini u rerni su najukusniji dok su topli"

Potrebni sastojci

  • tortelini - 300 g (nadev po izboru)
  • paradajz - 4 - 5 komada
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, mala
  • origano - 1 kašika ili po ukusu
  • so - po ukusu
  • mocarela - 200 g, sveža
  • ementaler - za posipanje (ili kačkavalj)
  • belo vino - 60 ml
  • bosiljak - 3 - 4 sveža lista
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite paradajz, šargarepu i luk. Isecite na parčiće i stavite u blender dok se ne samelju u finu kašu.

Zagrejte maslinovo ulje i zapržite samleveno povrće sa belim vinom, solju i origanom po ukusu, dok se sos ne redukuje i ne zamiriše prijatno (oko 20 minuta na umerenoj do tihoj vatri). Po želji možete da dodate i jedan do dva narendana čena belog luka.

Skuvajte torteline prema uputstvu na pakovanju i ocedite od vode. Dobro je da ostanu al dente.

Pomešajte testeninu sa sosom od paradajza i prebacite u posudu za pečenje. Odozgo pospite ementalerom ili kačkavaljem - što više, to je ukusnije.

Poređajte parčiće mocarele preko svega ostalog i zapecite dok se sirevi ne istope u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ukrasite listovima svežeg bosiljka i servirjte toplo jelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: