Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Ređano povrće sa prelivom od kačkavalja

Ređano povrće sa prelivom od kačkavalja

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Ređano povrće sa prelivom od kačkavalja
Fotografije: Djemile Cheshlieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Bogato pečeno jelo sa mnogo povrća i sočnim prelivom od kačkavalja - pravi praznik za čula"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada, srednji
  • luk - 1 velika glavica
  • tikvice - 2 komada, srednje
  • paradajz - 3 komada, srednji
  • so
  • biber
  • voda - 200 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • čubar - mrvljeni
  • za preliv
  • jaja - 1 komad
  • majonez - 2 kašike
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće se očisti i opere. krompir se iseče na kriške, luk na polumesece, tikvice - na kolutove, a paradajz - po izboru.

U odgovarajuću posudu za pečenje poređa se povrće, tako što se počinje od krompira. Slede luk, tikvice i paradajz.

Po jedan sloj se pravi od svake vrste, svaki sloj se soli i začinjava biberom odvojeno. Naliva se voda.

U odvojenoj posudi se pomešaju jaje, majonez i pavlaka. Ovom smesom se preliva povrće.

Jelo se peče u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 1 sat, nakon čega se posipa narendanim kačkavaljem i mrvljenim čubrom. Vraća se u rernu dok kačkavalj ne dobije lepu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: