Način pripreme
Ogulimo krompir za musaku i naseckamo na kockice.
Luk sitno naseckamo i propržimo ga u dubokoj šerpi u ulju dok blago ne omekša.
Dodajemo mleveno meso i nastavljamo sa prženjem uz neprestano mešanje.
Nakon otprilike 3-4 minute dodajemo sitno naseckanu šargarepu, krompir i vodu.
Kuvamo 5-6 minuta. Ogulimo paradajz i seckamo sitno. Dodajemo ga u šerpu.
Sipamo so, alevu papriku, crni biber i čubar.
Kuvamo dok krompir ne omekša u jelu i dok se ne zgusti.
Prebacujemo jelo u veliku i duboku tepsiju i izravnamo.
Mutimo jaja. Dodajemo kiselo mleko, so, brašno, prašak za pecivo i izrendan kačkavalj. Našu ukusnu musaku zalivamo ovom smesom.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 20 minuta dok ne porumeni.
Ova vazdušasta musaka sa prelivom od kačkavalja je blaženstvo za nepce!