Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Letnji paprikaš sa žutim pasuljem

Letnji paprikaš sa žutim pasuljem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Letnji paprikaš sa žutim pasuljem
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Niste čuli za paprikaš sa rajkin pasuljem - znači mnogo ste propustili"

Potrebni sastojci

  • žuti pasulj - 1 paket, zamrznut ili iz tegle, Rajkin
  • krompir - 4 komada
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 4 - 5 glavica, svež (mlečan)
  • paradajz sok - 250 ml
  • debrecine - 2 komada
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i isecite ga na krupne kocke.

Luk isecite na sitno i izdinstajte u ulju, sipajte alevu papriku, krompir i vodu, koliko da prekrije.

Nakon što malo budu vrili sipajte paradajz sok i beli luk.

Probajte i ako je krompir skoro skuvan, dodajte pasulj i začine. Isecite debrecine na male parčiće i sipajte u paprikaš.

Nakon što bude vrilo pet minuta isključite ringlu i pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: