Brza torta sa mnogo jagoda

Brza torta sa mnogo jagoda
Fotografije: Tsvetanka Tsvetanova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Ako vam se jagode stvarno dopadaju, bukvalno ćete se zaljubiti u ovu tortu - sa mnogo jagoda je"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - esencija
  • prašak za pecivo - 1
  • za preliv
  • kompot od jagoda - sok
  • za nadev i ukras
  • jagode - 1.5 kg
  • slatka pavlaka - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i na kraju esenciju. Sipajte u odovarajući kalup i udarajte 3-4 puta o sto da izađu balončići vazduha. Pecite na 170 stepeni, proverite čačkalicom za zube.

Kad se ohladi isecite na dva dela. Jednu koru stavite na poslužavnik i prelijte sokom iz kompota. Jagode dobro operite i odvojite za ukras.

Pavlaku umutite mikserom dok ne bude gotova (odvojite malo za premazivanje torte odozo) i dodajte cele jagode (posute sa malo šećera). Pažljivo promešajte.

Smesu sipajte preko kore i poravnajte. Stavite drugu koru i takođe prelijte.

Poravnajte ivice spatulom. Odozgo stavite odvojeni šlag i poravnajte.

Ukrasite celim jagodama - zavisi od povoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: