bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice u Rerni»Pohovane tikvice iz rerne

Pohovane tikvice iz rerne

Pohovane tikvice iz rerne
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
05/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
"Razlog broj 1 da volimo leto - hrskave pohovane tikvice iz rerne"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • smesa za pohovanje - 2 kesice, gotova, sa kornfleksom
  • brašno - 1 šolja
  • biber - 1 prstohvat
  • za sos
  • majonez - 1/2 kutije
  • kiselo mleko - 3 kašičice
  • beli luk - 2 čena ili suv u prahu
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice isecite na štapiće i malo ih posolite, koliko da puste vodu. Ostavite ih na oko 15 minuta i ocedite iz vode.

Umutite jaja sa malo bibera, sipajte brašno u tanjir. U drugi tanjir sipajte gotovu smesu za pohovanje i počnite da pohujete, svaki štapić potopite prvo u brašno, jaja i smesu za pohovanje.

Stavite papir za pečenje u pleh, namažite uljem i poređajte štapiće. Pecite u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni.

Napravite sos tako što izgnječite beli luk i pomešate ga sa majonezom i kiselim mlekom, pospite mirođijom, ako volite. Probajte ove odlične hrskave tikvice i ostaćete očarani.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: