Pohovane parti tikvice iz rerne

29/06/2018
"Priznajemo, treću žurku organizujemo samo zbog toga da bismo imali razlog da pripremimo pohovane parti tikvice"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 658
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 5 komada, male
  • žumanca - 2 komada
  • pivo - 2 supene kašike
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • još da se uvalja
  • prezle - 1 šolja
  • parmezan - 4 supene kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • za mlečni sos
  • jogurt - 450 g
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija - isečena, sveža
  • seme komorača - 1 kašičica
  • ulje - 1 supena kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Brze i zdrave, jednostavne za pripremu, vi ćete imati garantovan uspeh sa ovim hrskavim štapićima od tikvica za vašu žurku.

Izaberite bejbi tikvice, veličine do 10 cm. Ako nemate, izaberite što je moguće manje.

Isecite ih na ivice. Poređajte ih na pamučnu krpu koja će upiti višak vode.

U duboki tanjir sipajte suve sastojke - prezle, začinjene belim lukom, biberom i sitno iseckanim parmezanom.

U drugom tanjiru pomešajte žumanca, pivo, skrob i so. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, tečnost treba da bude ređa.

Stavite papir za pečenej u pleh, i naprskajte sprejem za kuvanje.

Uključite rerni na 180 stepeni.

Potopite tikvice u malo skroba, posle u smesu od jaja i uvaljajte ih u prezle. Poređajte ih u razmaku jedna od druge.

Naprskajte ih mašću i pecite dok ne dobiju lepu boju i hrskavu teksturu.

Izvadite iz rerne i poređajte na rešetku da se ohlade.

Pripremite sos, tako što pomešajte sastojke za njega.

Pospite sveže iseckanom mirođijom i zapečenim semenkama komorača.

Mlečni sos je gust. Rasporedite ga u odgovarajuće čaše.

Odozgo poređajte štapiće od tikvica.

Za ovu priliku ih servirajte hladne.

Savet: Ako želite možete ih ispržiti, ali ja više volim da budu u rerni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar