Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Pohovane tikvice iz rerne sa mlečnim sosom

Pohovane tikvice iz rerne sa mlečnim sosom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pohovane tikvice iz rerne sa mlečnim sosom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Razlog broj 1 da volimo leto - hrskave pohovane tikvice iz rerne"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • smesa za pohovanje - 2 kesice, gotova, sa kornfleksom
  • brašno - 1 šolja
  • biber - 1 prstohvat
  • za sos
  • majonez - 1/2 kutije
  • kiselo mleko - 3 kašičice
  • beli luk - 2 čena ili suv u prahu
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice isecite na štapiće i malo ih posolite, koliko da puste vodu. Ostavite ih na oko 15 minuta i ocedite iz vode.

Umutite jaja sa malo bibera, sipajte brašno u tanjir. U drugi tanjir sipajte gotovu smesu za pohovanje i počnite da pohujete, svaki štapić potopite prvo u brašno, jaja i smesu za pohovanje.

Stavite papir za pečenje u pleh, namažite uljem i poređajte štapiće.

Pecite tikvice u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni.

Napravite sos tako što izgnječite beli luk i pomešate ga sa majonezom i kiselim mlekom, pospite mirođijom, ako volite.

Probajte ove odlične pohovane tikvice iz rerne sa mlečnim sosom i ostaćete očarani.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: