Brzo pile na kineski način sa zelenim paprikama i tikvicama

04/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Specijalno za ljubitelje azijske kuhinje - veoma lako za pripremu, brzo pile na kineski način sa zelenim paprikama i tikvicama "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 134
  • Pregledi tokom meseca86
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pile isečemo na krupne kocke i začinjavamo solju i biberom. Po želji može da se marinira, ali meni ispadne dosta krhko i nema potrebe.

Uvaljamo meso u brašno, tako da višak spadne, da ne zagori posle u masnoći. Isečemo na krupno tikvicu i papriku.

Zapržimo piletinu u prethodno zagrejanom voku sa malo masnoće. Nakon što postane zlatasta, izvadimo je.

Propržimo blago iseckan beli luk, a nakon toga dodajemo i paprike i tikvice. Nakon što se i one zaprže, ali ipak ostanu hrskave, vraćamo piletinu u tiganj.

Dodajemo malo soja sosa i pržimo na kratko, tek toliko da se ukusi pomešaju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti