Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa piletinom i pirinčem

Pita sa piletinom i pirinčem

Pita sa piletinom i pirinčem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Najvažniji obrok dana je doručak, a najukusniji doručak je pita sa piletinom i pirinčem"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 10 listova
  • ulje - 100 ml, za posipanje
  • pirinač - 4 - 5 kašika, skuvan
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • jaja - 3 komada
  • so - 1/2 kašičice
  • pileći bataci - 1 komad, skuvani
  • sir - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuva se pileći batak, odvoji se od kosti i iseče se meso na male parčiće baz kože. U posudi se umute jaja, dodaje se kiselo mleko sa sodom za hleb umućenom u njemu.

Dodaje se skuvani pirinač, pileće meso sitno isečeno i namrvljeni sir.

Svi sastojci se mešaju, da se dobro sjedine. Uzimaju se dve kore, prva se posipa uljem odozgo druga kora i rasporedi se trećina nadeva po celoj kori.

Uvija se u rolat i poređa se u podmazanu posudu za pečenje. Tako se formiraju 5 rolata, iseku se nožem na parčiće i mažu se masnoćom pomoću četke.

Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta dok ne postane zlatasto.

Ukusan doručak, a može i ručak :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: