Način pripreme
Počnite sa nadevom. U posudu stavite mleveno meso, dodajte sitno iseckan mladi luk, biber i so (ako je potrebno) po ukusu. Promešajte mleveno meso, i ako je mnogo gusto dodajte malo vode.
Očistite tikvice i izrendajte ih krupnije u posudu, dodajte umućena jaja, sodu, pomešanu sa sirćetom, so i promešajte. Na kraju dodajte brašno, ponovo promešajte.
Pokrijte dno tiganja uljem, dobro ugrejte. Supenom kašikom rasporedite tanko od smese sa tikvicama na nekoliko mesta, preko stavite tanko 1 kašičicu od nadeva i pokrijte 1 supenom kašikom smese od tikvica, tanko.
Kad dobiju braon boju odozgo, okrenite palačinke sa druge strane i pržite na srednjoj vatri oko 3-4 minuta.
Gotove palačinke poređajte na ubrus, da se ocedi višak masti. Servirajte sa sosom od belog luka.
Prijatno uz male palačinke od tikvica i mlevenog mesa.
Komentari