Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Mariniran pileći file u tiganju

Mariniran pileći file u tiganju

Mariniran pileći file u tiganju
Fotografije: Rositsa Marinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Marinirap, pečeš, jedeš - garantovan užitak samo u tri mala koraka"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • za marinadu
  • ulje - 3 supene kašike
  • vegeta - 3 supene kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1.2 kašičice
  • majčina dušica
  • origano
  • beli luk - 1 prstohvat, u prahu
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • mast - 1 supena kašika, za tiganj
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte ulje, vegetu, beli luk u prahu, majčinu dušicu, origano, so, biber i sok od limuna. Promešajte i dobijenom smesom namažite pileće filee.

Pokrijte posudu folijom i ostavite na 30-40 minutau frižideru da se marinira.

Ugrejte tiganj na vatri, namažite jednom kašikom masti (ulja ili maslinovog ulja).

Piletinu pecite sa obe strane dok ne dobije lepu boju.

Okrenite štipaljkom, nemojte bosti viljuškom da ne bi izašao aromatičan sok.

Servirajte sa garnirungom od kupusa i svežeg krastavca. Sočno i veoma ukusno. Idealno je sa čašom hladnog piva!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: