Pileće šnicle u balsamiko marinadi

04/06/2018
"Uzimate najsočnije pileće šnicle i marinirate ih sa ovom balsamiko marinadom - božanstven ukus i miris su zagarantovani "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano220
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • limun - 1 komad
  • pileće grudi - 1 kg
  • balsamiko sirće - 3 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • soja sos - 5 supenih kašika
  • sveže mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo meso u vodu i sok od limuna, koji smo prethodno isedili, ostavljamo na jedan sat, a može i više (2-3) - što više, to bolje.

Isečemo pileće grudi po želji ili na zalogaje ili na šnicle, a zašto ne i obe.

U posudu stavljamo balsamiko sirće, soja sos i sečemo sitno beli luk.

U te sastojke dodajemo jednu šolju svežeg mleka, nakon toga promešamo i stavljamo meso.

Na kraju dodajemo još svežeg mleka da pokrije meso.

Pažljivo promešamo i ostavljamo da odstoji najmanje 20 minuta.

Meso pripremite na željeni način.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar