Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pirinač u rerni»Teletina sa pirinčem i spanaćem u rerni

Teletina sa pirinčem i spanaćem u rerni

Petya ToskovaPetya Toskova
Pomoćnik kuvara
5619287
Teletina sa pirinčem i spanaćem u rerni
Fotografije: Petya Toskova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Krhka teletina prolećne arome spanaća i ukusan pirinač"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 700 g
  • spanać - 300 g, bejbi
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • pečurke - 200 g
  • pirinač - 1 šolja
  • korijander
  • so
  • biber - šareni
  • bujon od povrća - 2 komada
  • kumin
  • crno vino - 100 ml
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sa uljem stavljate teleće meso, koje ste isekli na kocke i začinite ga solju, šarenim biberom, korijanderom i kuminom. Dinstate, dodajte vino i 2 šolje vode i jedan bujon od povrća.

U drugoj posudi se zaprži pirinač, sitno isečen luk, šargarepe, pečurke isečene na kriške i konzervu paradajza. Doliva se jedna šolja vode, koliko da prekrije smesu.

Promešamo i čim provri, dodajemo bejbi spanać da se izdinsta na kratko.

U posudu za pečenje stavljamo izdinstano teleće meso i pirinač sa spanaćem, drugi bujon i dve šolje vode. Pečemo na umerenoj rerni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: