Ukusno pile na manastirski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
07/06/2018
"Sa hrskavom koricom i sočnim pirinčem - pile koje ćete jesti s apetitom "
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano740
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad (1, 5 kg)
  • pečurke - 200 g, sterilisane, sitne
  • crni luk - 2 glavice ili vezica mladog luka
  • mladi beli luk - 2 struka ili 4 čena starog
  • šargarepa - 1 komad
  • bujon - 2, 5 šolje domaćeg ili sok od sterilisanih pečuraka
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 8 kašika
  • čubar - 2 - 3 prstohvata
  • šarena so
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk se očiste, iseku na krupno i zaprže u ulju. Dodaju im se usitnjena jedna il dve šargarepe, pečurke, oceđene od soka (sok se sačuva) i nakon nekoliko minuta - i očišćen pirinač.

Začinjava se sa 2-3 prstohvata čubra i naliva se sok od pečuraka (2, 5 šolje) ili domaći pileći bujon.

Pile se puni nadevom i otvor se zašiva koncem ili se probode čačkalicom.

Pile se stavlja u đuvečaru namazanu uljem, na dno se naliva malo vode, posipa se šarenom solju. Ako vam ostane nadeva rasporedite ga oko pileta.

Peče se oko sat i 30 minuta na umerenoj temperaturu (180-200 stepeni) u rerni.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar