Način pripreme
Operite jagnjeće nogice, prelijte ih hladnom vodom i zajedno sa strukom celera i zrnima bibera stavite na umerenu vatru da se skuvaju dok se meso ne odvoji od kostiju - oko 2 sata u zavisnosti od jačine vatre.
Možete da kuvate i tri sata na slabijoj. Vodu treba da dodajete s vremena na vreme, kada joj nivo opadne, meso treba da je uvek pokriveno tečnošću.
Procedite bujon, a nogice izvadite i ostavite da se prohlade i iskidajte na manje parčiće. Luk iseckajte na sitno ili sameljite u blenderu zajedno s belim lukom. Paradajz narendajte na fino rende, a šargarepe isecite na male kocke.
Zagrejte ulje i zapržite prvo šargarepe sa malo soli. Čim oboje ulje i omekšaju dodajte samleveni luk i beli luk, mešajte minut-dva i stavite i paradajz.
Nakon još dva minuta nalijte bujon, sipajte mrvice i kada tečnost provri stavite i pirinač, još soli po ukusu i nanu.
Kuvajte oko 15-16 minuta, nije neophodno da pirinač previše omekša, jer će u vreloj tečnosti nastaviti da bubri i da se kuva čak i da ga sklonite s vatre.
Sklonite sa ringle i prelijte umućenim kiselim mlekom, žumancima, limunovim sokom i solju.
Servirajte vruću supu.
Prijatno!