Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Supa od jagnjećih nogica

Supa od jagnjećih nogica

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Supa od jagnjećih nogica
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Menjamo stan u centru za aromatičnu supu od jagnjećih nogica, sigurni smo da bi ste i vi uradili isto"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće nogice - 750 g
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 struk, sa listovima
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • pirinač - 1 izdašna šaka
  • ulje - 80 ml
  • nana - 1 kašika, ili po ukusu
  • so
  • biber - 5 zrna
  • za zapršku
  • kiselo mleko - 250 g
  • žumanca - 2 komada
  • sok od limuna - 1 - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jagnjeće nogice, prelijte ih hladnom vodom i zajedno sa strukom celera i zrnima bibera stavite na umerenu vatru da se skuvaju dok se meso ne odvoji od kostiju - oko 2 sata u zavisnosti od jačine vatre.

Možete da kuvate i tri sata na slabijoj. Vodu treba da dodajete s vremena na vreme, kada joj nivo opadne, meso treba da je uvek pokriveno tečnošću.

Procedite bujon, a nogice izvadite i ostavite da se prohlade i iskidajte na manje parčiće. Luk iseckajte na sitno ili sameljite u blenderu zajedno s belim lukom. Paradajz narendajte na fino rende, a šargarepe isecite na male kocke.

Zagrejte ulje i zapržite prvo šargarepe sa malo soli. Čim oboje ulje i omekšaju dodajte samleveni luk i beli luk, mešajte minut-dva i stavite i paradajz.

Nakon još dva minuta nalijte bujon, sipajte mrvice i kada tečnost provri stavite i pirinač, još soli po ukusu i nanu.

Kuvajte oko 15-16 minuta, nije neophodno da pirinač previše omekša, jer će u vreloj tečnosti nastaviti da bubri i da se kuva čak i da ga sklonite s vatre.

Sklonite sa ringle i prelijte umućenim kiselim mlekom, žumancima, limunovim sokom i solju.

Servirajte vruću supu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: