Način pripreme
U posudi se žicom ili miksreom umute jaja i šećer. Dodaje se sveže mleko i vanilin šećer, na kraju rakija od jagode, brašno i prašak za pecivo, prosejani kroz sito.
Promeša se, sipa se belo testo na papir u pravougaonu posudu za pečenje, u ostatku se promeša kakao i formira se rešetka po kojoj se prolazi sa štapićem da bi se dobila šara.
Kora se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva, 30 minuta. Za sirup se umute šećer, vanila i sveže mleko.
Kora se vadi na rešetku i sklanja se papir. Vraća se u posudu za pečenje, odozgo se izbuši viljuškom i preliva se mlačnim sirupom. Maže se slatkom od jagoda.
Glazura se priprema u kaseroli na slaboj vatri, tako što se pomešaju sveže mleko, šećer, kakao, kukuruzni skrob i meša se žicom da se zgusne. Sklanja se sa ringle i dodaje se maslac, meša se dok se ne istopi.
Kolač se seče na kvadrate i preliva se glazurom. Ukrašava se polovinama jagoda, strukom ruzmarina i posipa se belim kokosovim brašnom.
Ostavlja se u frižider da se stegne i nakon 2-3 sata se jede.