bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Male Pogače»Hlepčići punjeni kačkavaljem, pečeni na tiganju

Hlepčići punjeni kačkavaljem, pečeni na tiganju

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Hlepčići punjeni kačkavaljem, pečeni na tiganju
Fotografije: Diana Kostova
1 / 10VIDEO
08/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
"Ne pokušavajte da im odolite, predajte se iskušenju i uživajte u svakom zalogaju ovih hlepčića punjenih kačkavaljem"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte kiselo mleko sa sodom, nakon što naraste dodajte so i šećer, promešajte. Dodajte namrvljeni sir i prosejano brašno, zamesite meko po prstima skoro lepljivo testo, dodatno zamesite sa malo brašna.

Podelite testo na 10 jednakih loptica, svaku lopticu razvijte u tanku koru, stavite 1 parče kačkavalja i savijte krajeve, kad pokrijete nadevom, razvijte u novu veću koru.

Zagrejte tiganj sa 1 kašikom ulja na slaboj vatri, stavite jedan od hlepčića i pecite pod poklopcem dok ne porumeni. Okrenite hlepčić i ispecite sa druge strane, ali sad već bez poklopca.

Pre prečenja svakog hlepčića nalivajte po 1 kašiku ulja u tiganj. Sjajni hlepčići sa kojima možete da poližete prste!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: