Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Pileće džigerice u tiganju sa lukom

Pileće džigerice u tiganju sa lukom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Pileće džigerice u tiganju sa lukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Sočne džigerice sa mnogo luka - tako zamišljamo idelano meze u prijatnom društvu"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1, 2 kg
  • luk - 3 glavice, star
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice se operu i stavljaju u tiganj sa uljem. Ulje ne treba da je vrelo. Najbolje je da je tiganj sa nelepljivim dnom.

Prvo se stavlja poklopac na tiganj, da se izdinstaju 20 minuta, nakon toga se sklanja i prže se. Prže se 15 minuta, nakon čega se sklanjaju iz tiganja i sole se.

Luk se iseče i stavlja se nakon džigerica u tiganj sa zagrejanom masnoćom. Ne doliva se nova masnoća.

Luk se prži 10 minuta, nakon čega se stavlja preko džigerica, soli se i posipa biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: