Italijanska prolećna salata sa fusilijem, slaninom i avokadom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
09/06/2018
"Kako izgleda proleće u Italiji - aromatično i očekivano ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano136
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Fusile skuvamo u kipućoj posoljenoj vodi prema uputstvu na etiketi.

Ocedimo ih i polivamo sa nekoliko kapljica maslinovog ulja. Posipamo ih kačkavaljem narendanim na sitno i pažljivo promešamo.

Čeri paradajz isečemo na četvrtine.

Avokado prepolovimo i nakon što odstranimo košticu, isečemo na srednje kocke.

Zapečemo 5-6 komada slanine na zagrejanom suvom tiganju dok ne porumene. Ostatak isečemo na kocke.

Listove spanaća operemo dobro i ostavljamo ih da se ocedi od vode. Dresing pripremamo stavljajući sušeni paradajz u blender.

Prelivamo ih sa 3 kašike vruće vode. Čim paradajz nabubri, dodajemo maslinovo ulje, beli luk, balsamiko i ostale sastojke.

Pasiramo dok ne postane homogeno. Začinjavamo solju i biberom po ukusu.

Spremni smo da napravimo salatu.

U posudu za salatu poređamo listove spanaća po njenim zidovima.

U sredino stavljamo fusile. Poređamo parčiće avokada, kriške paradajza i kocke slanine.

Aranžiramo sa strukom svežeg bosiljka i parčićima zapečene slanine.

Posipamo isečenim bosiljkom. Dresing stavljamo neposredno pre konzumacije salate.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar