Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Italijanska prolećna salata sa fusilijem, slaninom i avokadom

Italijanska prolećna salata sa fusilijem, slaninom i avokadom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Italijanska prolećna salata sa fusilijem, slaninom i avokadom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Kako izgleda proleće u Italiji - aromatično i očekivano ukusno"

Potrebni sastojci

  • fusili - 300 g
  • spanać - 250 g
  • avokado - 1 komad
  • slanina - 130 g
  • čeri paradajz - 4 komada
  • kačkavalj - 60 g
  • bosiljak - 5 listića
  • so
  • Za dresing
  • paradajz - 50 g
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • balsamiko sirće - 3 kašike, svetlo
  • majonez - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Fusile skuvamo u kipućoj posoljenoj vodi prema uputstvu na etiketi.

Ocedimo ih i polivamo sa nekoliko kapljica maslinovog ulja. Posipamo ih kačkavaljem narendanim na sitno i pažljivo promešamo.

Čeri paradajz isečemo na četvrtine.

Avokado prepolovimo i nakon što odstranimo košticu, isečemo na srednje kocke.

Zapečemo 5-6 komada slanine na zagrejanom suvom tiganju dok ne porumene. Ostatak isečemo na kocke.

Listove spanaća operemo dobro i ostavljamo ih da se ocedi od vode. Dresing pripremamo stavljajući sušeni paradajz u blender.

Prelivamo ih sa 3 kašike vruće vode. Čim paradajz nabubri, dodajemo maslinovo ulje, beli luk, balsamiko i ostale sastojke.

Pasiramo dok ne postane homogeno. Začinjavamo solju i biberom po ukusu.

Spremni smo da napravimo salatu.

U posudu za salatu poređamo listove spanaća po njenim zidovima.

U sredino stavljamo fusile. Poređamo parčiće avokada, kriške paradajza i kocke slanine.

Aranžiramo sa strukom svežeg bosiljka i parčićima zapečene slanine.

Posipamo isečenim bosiljkom. Dresing stavljamo neposredno pre konzumacije salate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: