Način pripreme
Fusile skuvamo u kipućoj posoljenoj vodi prema uputstvu na etiketi.
Ocedimo ih i polivamo sa nekoliko kapljica maslinovog ulja. Posipamo ih kačkavaljem narendanim na sitno i pažljivo promešamo.
Čeri paradajz isečemo na četvrtine.
Avokado prepolovimo i nakon što odstranimo košticu, isečemo na srednje kocke.
Zapečemo 5-6 komada slanine na zagrejanom suvom tiganju dok ne porumene. Ostatak isečemo na kocke.
Listove spanaća operemo dobro i ostavljamo ih da se ocedi od vode. Dresing pripremamo stavljajući sušeni paradajz u blender.
Prelivamo ih sa 3 kašike vruće vode. Čim paradajz nabubri, dodajemo maslinovo ulje, beli luk, balsamiko i ostale sastojke.
Pasiramo dok ne postane homogeno. Začinjavamo solju i biberom po ukusu.
Spremni smo da napravimo salatu.
U posudu za salatu poređamo listove spanaća po njenim zidovima.
U sredino stavljamo fusile. Poređamo parčiće avokada, kriške paradajza i kocke slanine.
Aranžiramo sa strukom svežeg bosiljka i parčićima zapečene slanine.
Posipamo isečenim bosiljkom. Dresing stavljamo neposredno pre konzumacije salate.