Način pripreme
Prvo pripremamo patišpanj koru za osnovu parfea. U dve posude se odvoje belanca i žumanca. Jaja, kao i svi ostali sastojci, treba da su sa sobne temperature. Belanca se umute u sneg, dok smesa ne postane dovoljno gusta.
Žumanca se umute zajedno sa šećerom dok ne pobele, nakon čega se dodaje brašno postepeno. Smesa treba da se pretvori u mrvice. Pažljivo se dodaju belanca i lakim pokretima se meša dok se ne dobiije ujednačena smesa. Dobijenu smesu pečemo u prethodno zagrejanu rernu oko 20 minuta na 180 stepeni.
Dok se kora peče, spremamo krem. Slatka pavlaka se muti dok se ne zgusne, nakon čega se dodaje kisela pavlaka i šećer u prahu. Smesa se muti dok se ne dobije glatka supstanca. Jedna kesica želatina se rastvara u 100 ml vode dok ne nabubru, nakon čega se rastapa na vodenoj pari.
Dve trećine količine jagoda se iseku na male parčiće i zajedno sa želatinom se dodaje već gotova smesa.
Preko ohlađene kore (kora se stavlja u kalup za tortu) poređaju se banane isečene na kolutove, nakon čega se odozgo sipa smesa od pavlake.
Izravna se sa svih strana i stavlja se u friz od frižidera na oko pola sata da se stegne. Kada se smesa stegne, parfe se vadi iz kalupa i ukrašava se preostalim jagodama.
Da se sačuva svež izgled voće se namaže istopljenim želatinom. Vraća se u friz na još dva sata, nakon čega se konzumira sa čašom dobrog vina od maline.