Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice sa nadevom u rerni

Ćuftice sa nadevom u rerni

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Ćuftice sa nadevom u rerni
Fotografije: Diana Kostova
4 / 9sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Želite da obradujete nekoga, onda ga pozovite da jede ćuftice sa nadevom u rerni"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg (svinjsko ili mešano)
  • luk - 1 komad
  • suvi hleb - 2 kriške, ili prezle
  • aleva paprika
  • biber
  • jaja - 1 komad
  • čubar
  • so
  • za nadev
  • svinjski vrat - 100 g, dimljeni ili but
  • kačkavalj - 100 g
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • crvene paprike - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • luk - 1/2 komada
  • šargarepa - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveo meso sa nabrojanim sastojcima i ostavite tokom jedne noći u frižideru.

U maloj posudi propržite luk, šargarepu i paprike, dodajte im na sitno isečene kisele krastavčiće.

Isecite dimljeni vrat na sitno, a kačkavalj na trake.

U najlon kesicu ili foliju, mamazanu uljem stavite ravnomerno raspoređen deo mlevenog mesa, preko njega stavite nadev, dimljeni vrat i kačkavalj.

Odozgo stavite drugi deo mlevenog mesa i pomoću folije oblikujte lepe glatke ćuftice.

Poređajte ih u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje i pecite dok se ne zarumeni.

Servirajte sa salatom od kupusa sa šargarepom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: