Domaći bujon od povrća

13/06/2018
"Bez veštačkih boja, emulgatora, konzervanasa i gluposti - samo sa prirodnim povrćem "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano966
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite povrće, šargarepu i kuk oljuštite i sitno isecite. Tikvice isecite na kockice, celer i peršun i sitno iseckajte. Krompir oljuštite i secite na kockice.

U tiganju sa ugrejanim uljem sipajte isečeno povrće, treba da bude ukupno 500 g.

Kuvajte 10 minuta da omekša, posle pospite solju, biber i začinima. Dobro promešajte, dodajte maslac i kuvajte još 5-10 minuta. Skinite sa vatre, ostavite da se malo ohladi, sipajte u multipraktik i sameljite na pire.

Pire rasporedite na papir za pečenje, napravite mali pravougaonik i stavite u zamrzivač na 10-12 sati da se stegne. Izvadite i oštrim nožem secite kockice kao bujon, vi odretite veličinu.

Svaki stavite na isečenu kocku papira i poređajte u kutiju, koju ćete držati u frižideru, zato što se ne dodaju konzervansi, kao bujoni u prodavnici osim soli.

Uvek ćete pri ruci imati ukusan domaći bujon za pripremu rižota, supa, janija. Napravite, vredi :)))

U bujon možete dodati povrće po vašem izboru, crvenu cveklu, spanać, zelje, boraniju itd.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar