Torta sa piškotama, kafom i dve vrste pudinga

13/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4273
"Torta za nezaboravne slatke trenutke sa prijateljima "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano378
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kafa - 1 šolja, Lavaca
  • bademi - 1/2 kesice (namrvljeni)
  • piškote - 1/2 pakovanja
  • sveže mleko - 1 litar, 3, 6%
  • šećer - 2 kašike
  • puding od vanile - 1 komad
  • čokoladni puding - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo kafu Lavaca. Potrebna nam je jedna šolja i sipamo je u odgovarajuću duguljastu posudu ili duboki tanjir. Na dve ringle stavljamo dve šerpe sa po pola litra svežeg mleka sa po jednom kašikom šećera.

U šolju sa 4-5 kašika vode stavljamo puding od vanile i dobro mešamo da se rastvori. U šolju sa 4-5 kašika vode stavljamo puding od čokolade i dobro mešamo, da se i on rastvori.

Kada mleko provri dodajemo u jednu šerpu puding od vanile, a u drugu puding od čokolade i mešamo neprestano dok ne bude gotov gladak i gust puding, ali ne previše.

Sklanjamo sa ringle kad pudinzi budu gotovi, da se ohlade sa strane. Često ih mešamo.

Na dno posude stavljamo čokoladni, oko pola količine, raspoređujući ga da bude gladak u redu.

Potpapamo piškote u kafu i ređamo čvrsto u red jednu do druge piškote. Sipamo puding od vanile postepeno kašikom i zagladimo pažljivo. Preko njega ređamo 1 red piškota potopljenih u kafu.

Sledi red od preostale polovine pudinga od vanile. Pažljivo ga nanosimo. Zagladimo. Obilno posipamo namrvljenim bademima. Ostavljamo da se stegne jedan dan. Sečemo na parčiće. Nek vam je slatko! Jedemo sa kafom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar