Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pirinač u Rerni»Pile sa pirinčem, karijem i kurkumom

Pile sa pirinčem, karijem i kurkumom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363173026
Pile sa pirinčem, karijem i kurkumom1 / 5
14/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Gledajte na ovu đakoniju kao na poboljšanu verziju klasičnog pileta sa pirinčem"

Potrebni sastojci

  • domaće pile - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja, velika
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 3 glavice, star
  • bujon - 2 šolje
  • bujon - 2 komada, pileći sa povrćem
  • biber - u zrnu
  • lovorov list - 2 lista
  • piment - 2 zrna
  • kari - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • čeri pradajz - 5 - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo isečemo pile na porcije. Skuvamo dok ne bude polu gotovo u posoljenoj vodi zajedno sa glavicom luka i šargarepom.

Izvadimo porcije, poređamo u odgovarajuću oblu posudu za pečenje, bujon procedimo i iskoristimo za supu i pri spremanju pirinča.

U dubokom tiganju zapržimo sitno isečene dve glavice luka i narendanu šargarepu, dodajemo i pirinač.

Nakon što postane prozračan, dodajemo 2 šolje proceđenog bujona i dve šolje vode. Ne koristimoo samo bujon da pirinač ne bude previše masan - ipak je pile domaće i pušta dosta masnoće.

Dodajemo i dva bujona, kari i kurkumu. Začinjavamo, ako je neophodno sa solju. Dodajemo lovorov list, piment i zrna bibera.

Prebacujemo pirinač u posudu za pečenje oko porcija piletine.

Prepolovimo čeri paradajz u poređamo odozgo preko jela. Stavljamo u rernu da se peče dok meso ne dobije prijatnu preplanulost i dok pirinač ne postane sunčano žut.

Nakon pečenja poklapamo posudu većom i ostavljamo pirinač da nabubri i upije svu vodu i bujon.

Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: