Taljatele sa karamelizovanim lukom, pršutom i pavlakom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
16/06/2018
"Zašto sva italijanska jela zvuče kao ljubavna pesma "
Priprema10 min.
Kuvanje18 min.
Ukupno28 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 484
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk isecite na tanak žilijen i stavite ga zajedno sa maslacem, maslinovim uljem, šećerom i prstohvatnom soli na umerenu vatru. Kuvajte i mešajte dok se ne karamelizuje i dok ne dobije lepu boju.

Stavite pršutu, isečenu na sitne komade (možete zameniti drugim sušenim mesom od buta).

Pržite kratko i sipajte pavlaku. Ako želite više sosa, možete staviti veću količinu.

Smanjite vatru i ostavite sos da se zgusne.

Za to vreme skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.

Ocedite i servirajte prelivenu aromatičnim sosom i ukrasite čeri paradajzom i listovima svežeg bosiljka.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar