Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa karamelizovanim lukom, pršutom i pavlakom

Taljatele sa karamelizovanim lukom, pršutom i pavlakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Taljatele sa karamelizovanim lukom, pršutom i pavlakom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
2
"Zašto sva italijanska jela zvuče kao ljubavna pesma"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 220 g
  • pavlaka - 400 ml tečna, za kuvanje
  • luk - 1 glavica
  • pršuta - 100 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • maslac - 20 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • origano - 1 supena kašika, suv
  • so - 1 prstohvat + za kuvanje paste
  • čeri paradajz - za ukras
  • bosiljak - listovi svežeg za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Luk isecite na tanak žilijen i stavite ga zajedno sa maslacem, maslinovim uljem, šećerom i prstohvatnom soli na umerenu vatru. Kuvajte i mešajte dok se ne karamelizuje i dok ne dobije lepu boju.

Stavite pršutu, isečenu na sitne komade (možete zameniti drugim sušenim mesom od buta).

Pržite kratko i sipajte pavlaku. Ako želite više sosa, možete staviti veću količinu.

Smanjite vatru i ostavite sos da se zgusne.

Za to vreme skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.

Ocedite i servirajte prelivenu aromatičnim sosom i ukrasite čeri paradajzom i listovima svežeg bosiljka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: