Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Lagan kolač od trešanja sa topingom

Lagan kolač od trešanja sa topingom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Lagan kolač od trešanja sa topingom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Čim je toliko lak, zašto ga odmah ne zamesite - da li smo spomenuli da je i veoma ukusan"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • brašno - 1 1/2 šolja
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni
  • toping - za posipanje po želji (toping od trešnje)
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo trešnje od koštica.

U duboku posudu razbijemo jaja sa šećerom, dodaje se ulje i vanila. Dodajemo kiselo mleko i brašno, u koje smo stavili i prašak za pecivo.

Sipamo smesu u posudu za pečenje i odozgo ravnomerno poređamo trešnja, posipamo mlevenim orasima.

Stavljamo u rernu i pečemo oko 30-40 minuta.

Nakon što je gotov kolač isečemo ga na parčiće i prelivamo topingom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: