Način pripreme
U posudu se stavljaju žumanca, šećer, so, maslac i dobro se promeša. Postepeno se stavlja i prethodno prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Zamesi se glatko testo. Pokriva se celofanom i ostavlja se 30 minuta u frižideru.
Podeli se na 3 dela. Uzima se prvi deo, razvija se u podmazan kalup za pečenje. Peče se 12-13 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ostavlja se da se ohladi u kalupu i nakon toga se izvadi.
Tako se nastavlja i sa preostala dva dela testa.
Za nadev želatin se natopi u vodi. Čokolade se rastapaju na pari. Sitan sir se dobro umuti, dok se postepeno dodaje šećer i sveže mleko. Dodaje se i rastvoren želatin. Nakon toga se dodaje i istopljena čokolada. Pavlaka se muti mikserom i dodaje se u celu smesu.
U tanjir za tortu se stavlja prva kora, a preko nje - pola nadeva. Nakon toga se stavlja i druga kora i ostatak smese od nadeva. Torta se završava trećom korom.
Crna čokolada se rastapa na pari i dodaje se tečna pavlaka. Meša se dobro i preliva preko treće kore od torte.
Tako gotova torta se ostavlja u frižideru 24 sata da odstoji pre konzumacije.