Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od povrća»Krem supa od tikvica sa kiselom pavlakom i aromom limuna

Krem supa od tikvica sa kiselom pavlakom i aromom limuna

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krem supa od tikvica sa kiselom pavlakom i aromom limuna
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
58 min.
Porcije
4
"Prolećni izazovi za tanak struk"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 2 komada
  • celer - 1 struk
  • krompir - 1 komad, veliki
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • so - po ukusu
  • kisela pavlaka - 200 g
  • limun - 1/2 komada, mali
  • krutoni - za serviranja, ili hrskavi štapići
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svo povrće na kocke i propržite ga redom u maslinovom ulju s malo soli - prvo luk i celer, čim omekšaju, stavite krompir i šargarepe i nakon 3-4 minuta tikvice.

Omekšalo povrće prelijte sa vrelom vodom - oko 1, 2 litara i sipajte kašiku vegete. Umesto toga možete da koristite bujon od povrća. Kuvajte još 25 minuta, sklonite s vatre i pasirajte.

Umutite u vazdušast krem kiselu pavlaku sa sokom od limuna, solju i malo, na fino rende narendanog žutog dela limuna.

Dodajte ovu smesu u supu i dobro promešajte. Možete da nastavite da radite ručnim mikserom.

Po želji razredite sa malo vode.

Servirajte krem supu vruću u društvu hrskave završnice od krutona ili štapića.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: