Svinjske šnicle u marinadi sa pivom

19/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj6069
"Marinada, strpljenje i prijatelji, da sa njima podelite ovu đakoniju - to su tajne za ukusne šnicle "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 091
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom desmice18
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 6 šnicli (može i plećka ili slanina)
  • beli luk - 2 - 3 čana (moće i u prahu)
  • med - 2 kašičice
  • limun - 1/2 komada
  • pivo - 250 ml, svetlo (može i tamno)
  • ruzmarin - 1 grančica (po želji)
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • soja sos - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski vrat blago istucate i rascepkate ga po krajevima da se meso ne bi savilo pri pečenju.

Začinjavate šnicle solju i biberom. Pomešate izgnječen beli luk, med, soja sos, isceđen sok od limuna, pivo i ruzmarin (ruzmarin je po želji zbog jake arome) u dubokoj posudi s poklopcem.

Odozgo naprskajte maslinovim uljem i ostavite šnicle da se začine tokom jedne noći.

Sledećeg dana ispecite šnicle na roštilju ili električnom roštilju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar