Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Bombone»Sirova čokolada sa kokosovim maslacem

Sirova čokolada sa kokosovim maslacem

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
244541k68
Sirova čokolada sa kokosovim maslacem
Fotografije: Yanitsa Nikolova
5 / 6
21/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Čokoladni izazovi za sve koji drže do zdravog načina života"

Potrebni sastojci

  • kokosov maslac - 1 šolja, mala (nerafinisan)
  • kakao - 30 g, sirov, prirodan, u prahu
  • brašno od rogača - 20 g
  • med - 1 kašika, pčelinji
  • vanila - 1 kesica
  • koštunjavo voće
  • suvo voće - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo kokosov maslac u malu šerpu na ringlu. Uključujemo na sasvim slabu temperaturu. Koksov maslac prelazi u tečno stanje pri zagrevanju na 26 stepeni.

Dodajemo vanilu, kakao u prahu, brašno od rogača. Mešamo sve sastojke.

Sklanjamo sa ringle i dodajemo med da se rastvori.

Spremamo silikonske kalupe za čokoladu ili bombone i raspoređujemo čokoladnu smesu.

Koštunjavo voće možemo da dodamo namrvljeno, samleveno ili celo, po ukusu. Sušeno voće - na parčiće ili celo ako je sitnije.

Ja sam koristila cele bademe, lešnike i plodove godži bobica. Više volim da ih pravim u kalupima za čokoladne bombone, da mi bude lakše.

Stavljamo kalup u zamrzivač na ne manje od 5 sati da se stegne.

Izvdimo ga, sklanjamo kalup i uživamo!

Obavezno čuvamo u zamrzivaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: