Pica sa pršutom i parmezanom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
20/06/2018
"Pica sa ukusom i aromom Italije - nek vam je slatko "
Priprema90 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno130 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano252
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravljeno testo je za 2 pice veličine 30 cm.

Napravite testo praveći udubljenje u brašnu u posudi. Sipajte so u brašno. Odvojeno u toploj vodi rastvorite kvasac sa šećerom i pospite sa malo brašna. Ostavite da naraste oko 15 minuta.

Sipajte maslinovo ulje i kvasac u brašno i zamesite meko i elastično testo. Ostavite ga da naraste oko sat u namazanoj posudi pokrovenoj svežom folijom.

U međuvremenu očistite pečurke i isecite na polu mesece. Sipajte suv bosiljak i origano u paradajz sos i začinite solju ako je neophodno. Razvijte testo i oblikujte pice u posudama za pečenje postavljenim papirom.

Namažite paradajz sosom, poređajte isečene pečurke i zapecite oko 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

Izvadite i garnirajte narendanim kačkavaljem, mocarelom i tankim lentama pršute. Zapecite još 10 minuta. Izvadite i pospite parmezanom i svežim bosiljkom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar