Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Svinjska rebra sa pirinčem i zelenišem

Svinjska rebra sa pirinčem i zelenišem

ZoriZori
Guru
8932865k
Svinjska rebra sa pirinčem i zelenišem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Draga dijeto, napuštamo te na trenutak, jer u licu ovih krhkih svinjskih rebara sa pirinčem smo sreli svoju pravu ljunav"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 600 g
  • maslac - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • pirinač - 200 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • mladi beli luk - 1 manja vezica
  • mladi luk - 2 manje vezice
  • peršun - 1/2 vezice
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo u tiganju maslac sa uljem i pržimo rebra dok ne postanu zlatasto-braon.

Izvadimo ih i začinjavamo prstohvatom soli i sveže mlevenim biberom. U istom tiganju u preostaloj masnoći pržimo crni luk isečen na sitno.

Dodajemo šargarepe isečene na kocke, usitnjen mladi beli luk i mladi luk.

Prebacujemo zeleniš u posudu za pečenje, dodajemo očišćen i opran pirinač, prelivamo vodom, začinjavamo solju, biberom, namrvljenom kockom bujona i dobro promešamo.

Poređamo zapržena rebra u gnezda u pirinču i stavljamo posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na srednju rešetku oko 45 minuta.

Serviramo jelo toplo, posuto usitnjenim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: