Način pripreme
Jaja, liker od jaja i šećer se mute dok se ne zgusnu, dodaje se ulje i prosejano brašno, pomešano sa sodom i vanilom. Dobijena smesa se podeli na dva jednaka dela.
Svaki deo se sipa u okruglu posudu za pečenje prečnika 30 cm, na čije dno je stavljen papir za pečenje. Kore se peku u prethodno zagrejanoj rerni do 170 stepeni oko 15-20 minuta.
Vade se i ostavljaju da se ohlade na rešetki. Za pripremu krema tečni sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi.
U krem sir se dodaje šećer i pomoću miksera se muti dok se ne dobije ujednačena smesa, dodaje se pavlaka i meša se dok se ne zgusne.
Dobijenim kremom se mažu kore i lepe se tako što se svaka prelije sokom iz kompota. Preostali deo krema se rasporedi sa strane i preko torte.
Torta se dekoriše opranim i osušenim voćem. Ostavlja se u frižideru da se stegne nekoliko sati.