Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Voćni sladoled»Sladoled sa trešnjama i mirisom amareta

Sladoled sa trešnjama i mirisom amareta

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Sladoled sa trešnjama i mirisom amareta
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
8
"Domaći sladoled fantastičnog ukusa, koji ne želite da delite ni sa kim"

Potrebni sastojci

  • životinjska pavlaka - 500 ml, 30 % mlečne masti
  • kondenzovano mleko - 200 ml, zaslađeno /9%/
  • trešnje - 150 g
  • amareti - 10 komada
  • crna čokolada - 50 g
  • amareto - 1 - 2 supene kašike
  • praline - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj domaći sladoled priprema se veoma brzo i jednostavno.

Možete improvizovati tako što ćete menjati voće u zavisnosti od sezone.

Trešnje operite i odvojite od koštica. Čokoladu izlomite na komade. Keks natopite u liker i stavite da se suši u rerni na 80 stepeni.

U blender stavite voće, čokoladu i aromatične keksiće amareti.

Sačuvajte 2-3 komadaza posipanje sladoleda, izmrvite ih. Sameljite sastojke u blenderu, ali nemojte preterivati.

Pavlaka treba da bude dovoljno hladna za mućenje. Mutite je u dubokoj posudi 10 minuta sa kondenzovanim mlekom.

Smesa bude gusta, ali ne i mekana. U nju dodajte blendirane trešnje i čokoladu, dobro promešajte sve sastojke.

Kod mene je konzistencija fina zato što je voće samleveno. Zato dodajem keks koji upija sok iz trešanja.

Ako želite, možete samleti čokoladu i keks, a trešnje da iseckate sitno. Meni se više dopala brža varijanta.

Stavite smesu u odgovarajuću u posudu za zamrzavanje i stavite u komoru da se stegne 6 sati.

Najbolji je drugog dana, da bi mirisi mogli da se pomešaju i oslobode, ali retko kad čekamo.

Izvadite ga 5 minuta pre serviranja.

Tako će imati vremena da se malo otpusti i lakše ćete sipati u čaše.

Sladoled od trešanja pospite pralinama i mrvljenim keksom sa mirisom amareta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: